SİYASET Haber Girişi : 27 Kasım 2008 23:59

Mekke`nin yunusları` işbaşı yaptı

Mekke`nin yunusları` işbaşı yaptı
Diyanet, Türk hacı adaylarına hizmet veren servis otobüslerinin denetimi için motosikletli ''Yunus'' ekipleri oluşturdu.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Mekke'deki çeşitli bölgelerde konaklayan Türk hacı adaylarının Kabe'ye ulaşımı ve otellerine geri dönebilmeleri amacıyla ilk kez bu yıl bazı uygulamalar hayata geçirildi.

Bu kapsamda Türk hacı adaylarına hizmet veren 85 otobüsün denetimi için 2'şer kişiden oluşan motosikletli ''Yunus'' ekipleri hizmet vermeye başladı.

Yerel yetkililerle irtibat halinde olan ve telsiz taşıma izni bulunan ekipler, trafik polisi gibi görev yapıyor.

Hacı adaylarını taşıyan ve çoğunluğu Arap sürücülerin kullandığı otobüslerin denetimini yapan Yunuslar, gerekli durumlarda sürücülere müdahalede bulunuyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı Mekke Servis Merkezine bağlı 6 ekip bulunduğunu belirten merkez sorumlusu Halil İbrahim Okullu, her gün 50 bine yakın hacı adayının Kabe'ye taşındığını bildirdi.

Bu sayının birkaç gün içinde artacağını belirten Okullu, ''Yunus ekipleri ile uydu üzerinden telsiz bağlantısı kurarak geciken, ya da şikayet alınan hareket halindeki otobüslerle ilgili bilgi veriyoruz. Anonsu alan en yakın ekip de otobüse ulaşarak gerekli müdahalede bulunuyor'' dedi.

Yunus ekibinde bulunan görevliler de küçük bir aksamanın Mekke'deki trafik dikkate alındığında sorun haline geldiğini ifade ederek, amaçlarının hacı adaylarının ulaşımındaki problemleri ortadan kaldırmak olduğunu vurguladı.

BARDAKOĞLU BİLGİ ALDI

Bu arada, Mekke'de görev yapan ekiplerin çalışmalarını denetleyen Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, bu kapsamda kargo hizmetleri, Ayniyat Merkezi ve Mekke Servis Ekibi'nin görev yaptığı mekanlarda incelemelerde bulundu.

Bardakoğlu, Mekke Servis Ekibi'ni ziyareti sırasında Yunus ekiplerinin çalışmaları hakkında da bilgi aldı.

AA